محل قرارگیری تیمچه امین الدوله كجاست؟

محل قرارگیری تیمچه امین الدوله کجاست؟

تیمچه امین الدوله از جاذبه‌های گردشگری مهم و تماشایی ایران است، با ما همراه باشید تا بدانیم محل قرارگیری تیمچه امین الدوله کجاست.

تیمچه امین الدوله از سه طبقه بنای مستحکم و مسقف مرتفع با دهانه وسیعی تشکیل شده است و از نظر عرض و طول بنایی با عظمت و باشکوه محسوب می‌شود. این بنا علاوه بر داشتن زیبایی‌ چشم‌نواز و شاهکارهای هندسی، در استحکام ساختمان، طرح نقشه و معماری آن‌چنان دقت و مهارتی به کار رفته که پس از صد سال هنوز کوچک‌ترین رخنه و شکافی در اساس و بنیان آن دیده نمی‌شود. سقف تیمچه امین الدوله با مقرنس‌کاری‌های از جنس آجر و کاشی و طاق‌بندی ایرانی ‌بسیار زیبا دیده می‌شود. در این سقف به‌دلیل عدم استفاده از کاربندی، پوشش رومی به کار رفته و به همین دلیل، توانسته‌اند ارتفاع سقف تیمچه را افزایش دهند.

ویژگی‌های تیمچه امین الدوله

تیمچه امین الدوله یک هشتی و یک فضای میانی دارد و حجره‌هایی در دو طبقه در پیرامون آن واقع‌ هستند. این تیمچه از طریق دو درب بزرگ چوبی به بازار مربوط می‌شود. یک در از چهار سو به صحن کوچک هشت ضلعی و دیگری به صحن بزرگ مربع مستطیل شکل جنوبی‌ منتهی می‌شود و در نهایت سرای واحدی را به‌ وجود می‌آورند که یکی از بهترین شاهکارهای معماری ایران در نیمه دوم قرن سیزدهم هجری به شمار می‌رود. تاکنون در تیمچه امین الدوله دخل و تصرف زیادی صورت نگرفته، به‌غیر از آن که در و پنجره‌های چوبی آن در گذشته ارسی بوده است و در حال حاضر به در و پنجره شیشه‌ای تبدیل شده‌اند.

محل قرارگیری تیمچه امین الدوله کجاست؟-52wyVZNraW

از ویژگی‌های اجتماعی فرهنگی این تیمچه برگزاری مراسم عزاداری اصناف، هیئت‌های بازار و محلات کاشان در ماه محرم است. تیمچه امین الدوله یا کاروانسرای امین الدوله یکی از بناهای قاجاری شهر کاشان محسوب می‌شود که در چهارسوق بازار تاریخی این شهر قرار دارد و به میانچال معروف است. در اواخر قرن ۱۲ هجری قمری در اثر زلزله این بازار تخریب و بعد در دوره قاجار و به همت فردی به نام فرخ خان غفاری ملقب به امین الدوله، از رجال نامدار آن زمان بازسازی شد. یکی از بخش‌هایی که به بازار کاشان افزوده شد، همین تیمچه است که به اسم بانی آن امین الدوله نام گرفت. کار ساخت این تیمچه بین سال‌های ۱۲۸۰ تا ۱۲۸۴ هجری قمری به طول انجامید و معمار آن استاد علی مریم کاشانی بود.

زیباترین بخش بازار کاشان

تیمچه امین الدوله کاشان یکی از اجزای اصلی بازار سنتی کاشان است که زیبایی منحصر به فردی دارد. در کل باید گفت بازار سنتی کاشان که بخش زیادی از بافت تاریخی این شهر را به خود اختصاص داده، نشان دهنده هنر و مهارت بی نظیر معماران کاشانی است که هنوز هم پر رونق می باشد. در بازار سنتی کاشان، علاوه بر تیمچه امین الدوله کاشان بخش های دیگری مانند کاروانسرا، چند تیم و تیمچه دیگر، زیارتگاه و مسجد، آب انبار و حمام عمومی، وجود دارد که هر هرکدام به تنهایی یک جاذبه تاریخی و گردشگری به حساب می آیند. یزدی بندی های بسیاز زیبا، ظریف و تراش خورده ای در هر کدام از طاق های تیمچه دیده می شود که در نور سه روزن تعبیه شده در سقف، جلوه دیگری می یابند.

 

محل قرارگیری تیمچه امین الدوله کجاست؟-XCVXb9IL2g

کاشی های لاجوردی و آبی فیروزه ای ترکیب خوبی را بر روی طاق ها ایجاد کرده اند. در بدنه فضای میانی تیمچه سطح چوبی وسیعی قرار دارد که با آجر و کاشی ترکیب شده و با نقوش معقلی در طبقه بالا، کاشی معرق با نقوش هندسی در پایین، جلوه گری می کنند. مقرنس های این فضا با گچ ساخته شده اند و ازاره های آن را با سنگ پوشانده اند. در میانی ترین قسمت کف تیمچه یک حوض به صورت هشتی وجود دارد که مانند یک آینه زیبایی های سقف تیمچه امین الدوله کاشان را انعکاس می دهد. در مورد فضای میانی تیمچه باید گفت که با وجود دارا بودن قاعده ای منظم از شکل های هندسی تبعیت نمی کند. اما طاق ها تقسیم بندی جالب تری دارند. سه طاق مدور وجود دارد که یکی از آن ها بزرگتر و مرتفع تر است و هر طاق دارای سه قوس می باشد.

بازدید از تیمچه امین الدوله کاشان

شهر کاشان، شهری بسیار زیباست که به واسطه فرش های دستباف خود شهرت دارد. تیمچه امین الدوله کاشان یکی از بهترین مکان ها برای عرضه این فرش های زیباست. هر وقت دلتون خواست که سفری به تونل زمان داشته باشید به کاشان بیایید و در کوچه ، پس کوچه هایش قدم بزنید، خانه های تاریخی و باشکوهش رو ببینید حتما به بازار قدیمی و تاریخی آن و صد البته کاروانسراهای بامزه و قدیمی‌اش سر بزنید و تیمچه امین الدوله هم در الویت اول برای دیدن تمام جذابیت بازار کاشان را در یک قاب زیبا به تماشا بشینید. کاشان، تقاطع خیابان بابا افضل و میدان کمال الملک، بازار کاشان، به سمت پانخل

ساعت بازدید: ۹:۳۰ تا ۱۳ و ۱۷ تا ۲۱

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.